top of page
אוהד שמש ז"ל
1987-2014
אוהד נהרג במבצע צוק איתן, בקרב עם מחבלים בחאן יונס ביום 21 ליולי 2014. במותו נמצא על גופו מידע מודיעיני חשוב ביותר מוכתם בדמו.
ב- 27 שנותיו, בחר בדרכי הנתינה, המצוינות והמנהיגות, שהפכו לשגרת חייו.
אוהד עבד כאיש שירות הביטחון הכללי (שב"כ) ויועד לקבל את אות המצוינות בשנת 2014,
אך לא הספיק לקבלו.
המשפחה קיבלה את אות המצוינות לאחר נפילתו במבצע צוק איתן.
המשפט שחקוק על מצבת קברו והוביל אותו בדרכו היה:
"השמיים הם הגבול והדרך, דרך ארץ"
בילדות
אוהד גדל והתחנך באשדוד, הוא למד בבית הספר היסודי "רעים" ומאוחר יותר בתיכון מקיף ד' בעיר.
כבר בגיל צעיר מאוד גילה כשרון של מנהיגות. ההתנדבות והנתינה הייתה חלק מהעשייה היומיומית שלו.
כשהיה בן 17 עסק בפיתוח מנהיגות צעירה. הוא הקים מועדונית לנוער בסיכון בשם "בית חם" אשר התקיימה במתנ"ס ה' באשדוד, כחלק מתוכנית LEAD היוקרתית שבה השתתף.
מועדון "בית חם" ברובע ה' באשדוד היה מרכז לתמיכה לימודית ורגשית לילדים בני 6-12 ממשפחות השרויות במצוקה כלכלית. התמיכה התבטאה בסיוע בהכנת שיעורי בית, בארגון פעילויות חברתיות לילדים ובגיוס תרומות למימון ארוחות חמות לילדים.
אוהד פעל בעצמו באופן אינטנסיבי וכן הפעיל אחרים במועדון.
על הקמת והפעלת בית חם במתנ"ס ה' באשדוד, אוהד זכה באות מצוינות בשנת 2005 ע"ש אילן רמון ז"ל וכן זכה בפרס על היותו מצטיין בלימודים ובנתינה לחברה ולקהילה.
בנוסף, שיחק כדורסל מכיתה ג' ועד סיום התיכון והיה לשחקן מצטיין במכבי אשדוד, ואף ליווה והדריך קבוצת כדורסל של בני העדה האתיופית בעיר.
בטרם התגייס עסק גם בעידוד גיוס לצה"ל בקרב בני נוער מהקהילה האתיופית בעיר, אשר כלל בין היתר: פיתוח כושר קרבי, טיולים בארץ והקניית תחושת שייכות ואהבת הארץ.
חייו הבוגרים
אוהד התגייס ושירת בסיירת גבעתי והיה שותף לפעילויות רבות ומגוונות. בין היתר, הוכשר אוהד כמתשאל (חוקר שטח) וסיים את קורס המתשאלים בהצטיינות.
לאחר השירות הצבאי, המשיך אוהד בפועלו למען אנשים וקהילה.
בעת רעידת האדמה הנוראה בהאיטי, אוהד מיד נרתם וטס למקום האסון, שם הוא הקים בית יתומים ועזר בהפעלת המקום יחד עם משלחת הומניטרית מישראל.
אוהד למד ליצנות רפואית וביקר ילדים בבתי חולים פעמים רבות.
בעת לימודיו לתואר ראשון בלימודי מזרח תיכון באוניברסיטת בן גוריון הוא נענה להצעה והתגייס לשירות הביטחון. סיים תואר שני בביטחון ובדיפלומטיה באוניברסיטת ת"א.
אוהד למד קורסים בחשבונאות, קורס בישול בתדמור, התאמן בקבוצת קיקבוקסינג והדריך במחנות כדורסל.
לאחר חמש שנות חברות וזוגיות נישא לבחירת ליבו הדר.
את עבודתו בשב"כ החל כאיש דסק ולאחר מכן עבר לתחום המודיעין הטכנולוגי.
עד מהרה הפך אוהד למוביל בתחומו ביחידה ובשירות וכן עסק בתחומים פורצי דרך והיה שותף לבניה והדרכה בקורסים שונים בתחום עיסוקו.
הוא גילה יכולות למידה עצמית גבוהה מאוד, התבלט בדבקות במשימה, יצירתיות וחתירה למצוינות.
הוא זכה להערכה רבה לא רק בגין יכולותיו המקצועיות אלא גם בגלל אישיותו הנינוחה, הסבלנית ומאירת פנים.
בשירות המילואים אוהד היה חוקר שטח ביחידת 504.
במילואים בצוק איתן, הוא סופח לפלס"ר צנחנים בעת ההתרחשויות בקיץ 2014. הוא קיבל צו 8 לראשונה במבצע "שובו אחים" וצו 8 נוסף במבצע "צוק איתן".
בשתי הפעמים יכול היה לבטל את הצו מתוקף עבודתו בשרות הביטחון הכללי. מנהליו אף חתרו לשחררו מהלחימה בעזה כיוון שהיה בעל ערך רב ביחידה, למרות כך, אוהד לא ויתר.
הוא התנדב למילואים והתעקש להיכנס לתוך הלחימה על מנת לאסוף מודיעין מדויק יותר.
אוהד נהרג ב-21 ביולי 2014 במהלך מבצע צוק איתן, בקרב עם מחבלים בחאן יונס. במותו נמצא על גופו מידע מודיעיני חשוב ביותר מוכתם בדמו.
בין נושאי דברי הפרידה בהלוויתו היה גם ראש השב"כ, יורם כהן, שסיפר על הקריטריונים שבגללם אוהד זכה באות הצטיינות של השירות:
"אוהד מקצוען אמיתי המהווה דוגמא ומופת לעובדים ומנהלים. אוהד הינו דוגמא בולטת למצוינות אותה מחפשים בשירות".
אוהד יועד לקבל את אות המצוינות של שירות הביטחון הכללי בשנת 2014, אך לא הספיק לקבלו. המשפחה קיבלה את אות המצוינות לאחר נפילתו בצוק איתן.
יהי זיכרו ברוך.
bottom of page